Wat te doen tegen hooikoorts?

Wat te doen tegen hooikoorts?

In de dagelijkse strijd tegen hooikoorts, lijkt het alsof allergieën altijd winnen. Wij zijn degenen die lijden aan een verstopte neus, jeukende ogen en constant moeten niezen.

Met pollen op recordhoogte in vele delen van het land, lijkt het erop dat er eind in zicht is. Maar met de juiste informatie en de hulp van medicijnen, geneesmiddelen of hulpmiddelen kun je de symptomen en klachten onder controle krijgen.

Hooikoortsseizoen

Hooikoorts is een ieder jaar terugkerend en seizoensgebonden aandoening, die veroorzaakt wordt door een allergische reactie op pollen of stuifmeel. Bij deze aandoening komen pollen van grassen, bomen en andere planten in contact met de slijmvliezen van neus en ogen. Als het lichaam het stuifmeel als mogelijk schadelijk herkent, produceert het antistoffen. Dit lokt de allergische reactie uit die resulteert in de aandoening ‘Hooikoorts‘.

Oplossingen voor hooikoorts

Maar wat kun je doen tegen hooikoorts? Voor iedere persoon met deze aandoening kan de oplossing verschillen. Welke medicijnen of hulpmiddelen je het beste kunt gebruiken is vaak een kwestie van uitproberen. Bij de één slaat een hooikoortstablet met antihistamine goed aan en bij de ander werkt een neusspray.

Maar vaak is de beste oplossing tegen hooikoorts een combinatie van verschillende medicijnen en hulpmiddelen, zo kun je bijvoorbeeld hooikoortstabletten combineren met een neusspray of oogdruppels. Hierdoor pak je meerdere klachten tegelijkertijd aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *