Sporten met hooikoorts

Sporten met hooikoorts

Het voorjaar en de zomer zijn de seizoenen waarin de meeste hooikoortsklachten voorkomen, maar dit is ook de beste periode om lekker buiten te sporten. En hoe mooier het weer hoe meer klachten een hooikoorts-patiënt heeft. Voor hooikoorts-patiënten is dit een vervelende periode, zeker als ze graag buiten willen sporten.

Het beste wat u bij een pollenallergie kunt doen, is het vermijden van de stof waar u allergisch voor bent. Bij hooikoorts gaat dat helaas niet zo gemakkelijk. De pollen zweven immers overal. Wel kunt u proberen het contact met stuifmeel zoveel mogelijk te vermijden.

Tips voor leven en sporten met hooikoorts

Sporten is gezond, maar met hooikoorts kan het behoorlijk lastig zijn. Benauwdheid, een drukkend gevoel op de borst en een loopneus bemoeilijken het sporten. Daarom hieronder een aantal tips om u te adviseren bij sporten met hooikoorts.

  • Draag buiten een zonnebril ter bescherming van de ogen, hierdoor komt er minder snel stuifmeel in uw ogen.
  • Sport niet buiten op droge, zonnige, winderige dagen. Train bij voorkeur ’s ochtends vroeg of na een regenbui.
  • Let op met het kiezen van de locatie als u gaat sporten. Een bosrijke omgeving of gras zijn namelijk geen goede plaatsen om te sporten voor hooikoorts-patiënten.
  • Aan zee en hoog in de bergen bevat de lucht minder stuifmeel dan in het binnenland. Je kunt proberen hiermee rekening te houden met je vakantie/sportbestemming.
  • Rust tussendoor voldoende uit en zorg dat uw weerstand in orde is.
  • Was uw sportkleding zo snel mogelijk na het sporten. Pollen hechten zich namelijk goed aan bezwete kleding.
  • Volg het hooikoortsbericht. Vanaf half mei tot en met half juli worden er dagelijks hooikoortsverwachtingen gemaakt op grond van de weersverwachting en de bloeiperiode van de grassen. Deze verwachting is te horen op Radio 1 na het nieuws van 17.30 uur of te lezen op teletekstpagina 709. Of kijk op www.allergieradar.nl

Producten tegen hooikoorts geschikt voor tijdens het sporten:

» Bekijk hier alle producten tegen hooikoorts die geschikt zijn voor tijdens het sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *