Pollenhorren tegen hooikoorts

Pollenhorren tegen hooikoorts

Een paar maanden geleden, voor de start van het hooikoortsseizoen, heb ik pollenhorren voor mijn openslaande ramen laten plaatsen in mijn huis. Dit zijn speciale horren die pollen en andere allergenen tegen houden. En ik moet zeggen dat dit erg goed werkt!

Pollen in huis

Voorheen had ik erg veel last van pollen in huis en nieste ik me vaak gek. Ook mijn ogen raakten steeds maar geïrriteerd binnenshuis. Dagelijks stofzuigen is natuurlijk altijd lekker, maar het loste het pollen probleem niet voor mij op. Natuurlijk had ik wel mijn trouwe hooikoortstabletten, maar ook mijn pilletjes werken niet voldoende.

Ramen open

De ramen even lekker openzetten op een warme dag was er de laatste jaren niet voor mij bij. Zodra de ramen open gingen, voelde ik een luchtstroom door het huis gaan en dan … HATSJIE ! Ook een luchtreiniger was niet de oplossing en daar komt nog bij dat deze niet goedkoop zijn en energie verbruiken.

Inmeten en plaatsen

Na een lange zoektocht op het internet vond ik een bedrijfje dat horren verkoopt en ook plaatst. De meneer van deze zaak kwam netjes alle maten opnemen en bestelde hierna de pollenhorren. Na een aantal weken werden deze geleverd en kwam de vriendelijke meneer ze plaatsen.

Nu ik de horren voor de ramen heb laten plaatsen kunnen deze dus gewoon open. Ik kan dus heerlijk het huis luchten zonder veel last te hebben van pollen.

Onderhoud

De pollenhorren zijn simpel schoon te maken. Dit kan door de hor uit het raam te halen en deze af te spoelen en schoon te maken. Het is natuurlijk verstandig om dit niet tijdens het hooikoorts seizoen te doen en niet door de hooikoorts-patiënt zelf ;).

Aanrader

Persoonlijk kan ik iedereen met hooikoorts aanraden om pollenhorren te laten plaatsen. Het is een verademing en ik kan nu zelfs op warme dagen met het slaapkamerraam open slapen.

Ik ben erg nieuwsgierig of anderen hier ook zulke goede ervaringen mee hebben. Dus heb je zelf ook ervaring met dit soort horren, positief of negatief, dan hoor ik graag van je. Je kunt hieronder een reactie achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *