Lichttherapie bij hooikoorts

Lichttherapie

Veel mensen hebben last van een allergie, zoals hooikoorts, huisstofmijtallergie of een huisdierenallergie. Deze allergieën zorgen allemaal voor veel vervelende klachten. Een goede oplossing voor dit probleem kan behandeling met lichttherapie zijn.

Wat is lichttherapie?

Lichttherapie is een behandeling die wordt ingezet door ziekenhuizen voor onder andere de behandeling van allergische reacties, zoals hooikoorts. Het apparaat maakt gebruik van een zichtbaar rood licht dat invloed heeft op de cellulaire stofwisseling. Dit zorgt ervoor dat de ontsteking van het neusslijmvlies vermindert. Deze vorm van therapie staat ook bekend onder de naam: fototherapie.

Hoe werkt het?

Deze therapie richt zich voornamelijk op neusklachten veroorzaakt door allergenen bij onder andere hooikoorts. Zichtbaar, rood licht van een nauwkeurig bepaalde golflengte (smalle band 660 nm) wordt door de lampjes in het neusstuk opgewekt. Door deze therapie drie maal daags gedurende 4,5 minuut toe te passen, verminderen allergische verschijnselen, zoals niezen, loopneus of geïrriteerde ogen.

Het regelmatig toepassen van lichttherapie zorgt ervoor dat de overgevoeligheid voor allergenen minder wordt. Hierdoor kan het aantal behandelingen per dag na enige tijd worden teruggebracht naar één of twee. Door de invloed van het speciale rode licht worden de cellen van het neusslijmvlies minder vatbaar voor de allergenen.

Producten bij Lichttherapie tegen hooikoorts:

» Bekijk hier alle lichttherapie producten tegen hooikoorts.

2 gedachten over “Lichttherapie bij hooikoorts

 1. Geachte,

  “Lichttherapie is een methode die ontwikkeld is door ziekenhuizen voor de behandeling van allergische reacties, zoals hooikoorts” Dit is onzin! Ziekenhuizen maken inderdaad wel gebruik van lichttherapie maar is niet ontwikkeld door ziekenhuizen!
  Mocht u van mening zijn dat dit wel zo is, zou u dit dan kunnen onderbouwen?

  Zie graag u reactie tegemoet.

  Met vriendelijke groet,
  Dr. E.H Prins
  Allergie therapeut.

  1. Beste Dr. E.H Prins,
   Vriendelijk bedankt voor uw correctie.
   We zijn het met u eens dat dit inderdaad foutief was. We hebben de tekst aangepast naar:
   “Lichttherapie is een behandeling die wordt ingezet door ziekenhuizen voor onder andere de behandeling van allergische reacties, zoals hooikoorts.”
   Nogmaals bedankt voor uw reactie.
   Mvg, Team Hulp bij Hooikoorts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *