Oplossingen voor hooikoorts

Oplossingen voor hooikoorts

Er zijn vele manieren om de symptomen van hooikoorts tegen te gaan. Helaas is hooikoorts niet te 'genezen' en bent u dus voornamelijk aangewezen op het bestrijden van de symptomen.

Deze symptomen kunnen voor iedere patiënt anders zijn, maar in de meeste gevallen gaat het om; brandende ogen, kriebelende neus plus veel niesbuien en vaak horen misselijkheid en hoofdpijn ook bij de klachten. Deze laatste twee (misselijkheid en hoofdpijn) hoeven niet perse door de hooikoorts zelf te komen, maar kunnen ook een gevolg zijn van de medicatie die u neemt.

Een van de meest gebruikte oplossingen tegen hooikoorts zijn de zogenaamde 'hooikoortstabletten' en neussprays. Deze oplossingen zijn veelal vrij te verkrijgen bij een (online) drogist en zijn redelijk effectief.

Ook kunt u de oplossing voor hooikoorts zoeken in de medische hoek. U kunt natuurlijk altijd bij uw huisarts langsgaan en samen met hem/haar bespreken wat voor uw specifieke geval een goede oplossing kan zijn.

Als u hooikoorts patiënt bent, zult u er waarschijnlijk ook voor willen zorgen dat u zo min mogelijk in aanraking komt met de allergenen die uw klachten veroorzaken. Hiervoor hebben we een aantal tips en maatregelen voor u op een rijtje gezet op de pagina 'Tips & Maatregelen'. Het goed stofvrij houden van uw huis, het gebruiken van pollenhorren voor de ramen en/of een luchtreiniger staan onder andere bij de tips.


Misschien ook interessant voor u: