Luchtreinigers

Luchtreinigers

Als u last heeft van hooikoorts is het erg moeilijk om uw huis of kamer goed door te luchten. De ramen open zetten is geen optie, want dan komen de pollen en het stuifmeel binnen. Een goede manier om de symptomen van hooikoorts te bestrijden is met een luchtreiniger.

Een frisse kamer is een zegen voor iemand met hooikoorts klachten. U zult zich in een schone ruimte veel beter voelen en actiever kunnen blijven. Kortom: een luchtreiniger helpt enorm tegen hooikoorts klachten.


Welke soorten luchtreinigers zijn er?

Er zijn verschillende soorten luchtreinigers verkrijgbaar:

  • Met koolstoffilter
  • Met HEPA-filter
  • Met UV-filter
  • Met ionisator

De koolstoffilter is een dikkere filter. De actieve koolstof in het filter kan allerlei stoffen aan zich binden.
Een luchtreiniger met HEPA-filter kan luchtpartikels tegenhouden met bijna 100% effectiviteit. Op deze manier worden bijna alle stofjes en bacteriƫn in de lucht gefilterd.
Bezit de luchtreiniger een UV-lamp, dan noem je dit een UV-filter. Door het ultraviolette licht worden bacteriƫn gedood.
De meest veelbelovende luchtreiniger is die met de ionisator. Het apparaat verspreidt positieve en negatieve geladen ionen, die zich verplaatsen in de ruimte. Ze omsingelen de deeltjes die opgeruimd moeten worden. Een chemische reactie maakt ze daarna onschadelijk.


Waar dient u op te letten bij aanschaf

Bij de aanschaf van een luchtreiniger is het belangrijk om vooraf te bepalen voor welke ruimte u deze gaat gebruiken en wat de omvang van deze ruimte is. Luchtreinigers zijn beschikbaar met verschillende formaten en de een is krachtiger dan de andere (capaciteit). Let uiteraard bij aanschaf ook op verbruik en geluid van de luchtreiniger.


Luchtreinigers, bekijk, vergelijk en bestel: