Lichttherapie bij Hooikoorts

Lichttherapie bij Hooikoorts

Veel mensen hebben last van een neusallergie, zoals hooikoorts, huisstofmijtallergie of dierenallergie. Deze allergieën zorgen allemaal voor veel vervelende klachten. Een goede oplossing voor dit probleem kan lichttherapie zijn.

Wat is lichttherapie?

Lichttherapie is een methode die ontwikkeld is door ziekenhuizen voor de behandeling van allergische reacties. Er wordt gebruik gemaakt van een zichtbaar rood licht dat invloed heeft op de cellulaire stofwisseling. Dit zorgt ervoor dat de ontsteking van het neusslijmvlies vermindert. Deze vorm van therapie door middel van licht wordt ook wel fototherapie genoemd.

Hoe werkt het?

Lichttherapie richt zich voornamelijk op neus klachten veroorzaakt door o.a hooikoorts. Zichtbaar, rood licht van een nauwkeurig bepaalde golflengte (smalle band 660 nm) wordt door de lampjes in het neusstuk opgewekt. Door deze lichttherapie drie maal daags gedurende 4,5 minuut toe te passen, verminderen allergische verschijnselen, zoals niezen, loopneus of geïrriteerde ogen.

Door het regematig toepassen van deze therapie wordt de overgevoeligheid minder, waardoor het aantal behandelingen per dag na enige tijd kan worden teruggebracht naar één of twee. Door de invloed van het speciale rode licht worden de cellen van het neusslijmvlies minder vatbaar voor de allergenen.


Lichttherapie apparaten bij Hooikoorts, bekijk, vergelijk en bestel: