Hooikoorts bij kinderen

Hooikoorts bij kinderen

Veel kinderen hebben in de lente en zomer last van hooikoorts. Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel of pollen van grassen, planten en bomen die via de wind worden verspreid. Hooikoorts lijkt in het begin op een normale verkoudheid.

Bij hooikoortspatiënten reageert het afweersysteem op dit onschuldige stuifmeel, waardoor het slijmvlies in de neus opzwelt en de nodige irritatie veroorzaakt. De meest voorkomende symptomen zijn tranende en/of geïrriteerde ogen, niezen, een loopneus of juist een verstopte neus.

Atopisch syndroom: Veel allergische patiënten, en dit geldt ook voor kinderen, kampen met meerdere soorten allergieën. Zo hebben hooikoortspatiënten vaak ook last van astma (en vice versa) en hebben mensen met eczeem vaak andere allergische klachten. In verband hiermee spreekt men wel van het atopisch syndroom. Atopisch betekent 'neiging tot allergisch reageren'. Het atopisch syndroom is het geheel van ziekteverschijnselen als gevolg van allergieën waarvan hooikoorts, astma en constitutioneel eczeem de belangrijkste uitingen zijn.

Je kunt hooikoorts niet genezen, maar je kunt wel middelen gebruiken tegen de klachten, zoals een neusspray, tabletten of oogdruppels. U kunt het beste met uw huisarts overleggen welk middel geschikt is voor de klachten van bij het kind.

Ook zijn er een aantal producten, geschikt voor kinderen, vrij te verkrijgen bij de drogist of aphotheek. Deze hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet.


Hooikoorts bij kinderen, bekijk, vergelijk en bestel: