Homeopathie bij Hooikoorts

Homeopathie bij Hooikoorts

Hooikoorts is goed te behandelen door middel van homeopathie. Dit kan eenvoudig met een homeopathisch complexmiddel (bijv. Luffanil of Pollinosan), te koop bij (online) drogist en apotheek. U kunt ook, samen met een homeopaat, een meer specifieke manier zoeken om uw hooikoortssymptomen te verlichten.

Dit kan gedaan worden door het gebruik van een enkelvoudig homeopathisch geneesmiddel, waarin één specifieke stof zit die zoveel mogelijk overeenkomt met de klachten van de individuele patiënt.

De Homeopathie gaat er vanuit dat in ieder mens Levenskracht zit: vormkracht, zelfgenezend vermogen, hetgeen van nature bij ieder mens aanwezig is. Die levenskracht kan zich soms moeizaam uiten. De Homeopaat probeert de aanwezige levenskracht te mobiliseren, activeren en aan te zetten tot (zelf)genezende reacties. Een Homeopathisch Geneesmiddel geeft een prikkel aan de levenskracht, waardoor het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd.

In de homeopathie krijgt u een middel op basis van gelijksoortigheid. Dat wil zeggen dat zo'n middel gegeven aan een gezond persoon bepaalde symptomen laat zien. Een persoon die dezelfde symptomen laat zien kan dat middel gebruiken en zal hierdoor genezen. Voorbeeld; bij het snijden van een ui gaan meestal de ogen tranen. Een hooikoortspatiënt die last heeft van tranende ogen zal baat hebben van een homeopathisch geneesmiddel gemaakt van ui. Dit klinkt simpel, maar de resultaten kunnen u wel eens verrassen.

Bij een afspraak met een homeopaat zal er gekeken naar de volgende facetten:
Acute situatie

  • Welke acute symptomen er te zien zijn, tranende / brandende ogen of toch meer niesbuien en loopneus.
  • Hoe is het humeur tijdens de klachten.
  • Hoelang heeft u al klachten (tijdsbepaling).
Op basis van de uitkomsten wordt het gelijksoortige middel voorgeschreven. Juist de behandeling op de gesteldheid (fysiek en geestelijk) moet ervoor zorgen dat u gevrijwaard blijft van klachten als het volgende hooikoorts seizoen zich aandient.

Erfelijkheid

  • Belangrijk is ook om te weten wat er in de erfelijkheid zit.
  • Welke ziekten en aandoeningen hebben ouders, grootouders, broers, zussen en welke hebben ze in het verleden gehad.
Hierop wordt een middel voorgeschreven om de erfelijke belasting te neutraliseren en de acute middelen beter te laten werken. Constitutie (= gesteldheid, zowel geestelijk als fysiek). Als de acute fase voorbij is, is het belangrijk voor u om toch door te gaan met de behandeling.

Homeopathische complexmiddelen

"Homeopathische" complexen uit massaproductie, die bij de drogist en apotheek zonder recept gekocht kunnen worden, zijn samengesteld uit een aantal homeopathische middelen die bij een bepaalde diagnose relatief vaker zijn aangewezen. Ze zouden vooral geschikt zijn voor eenvoudige, acute klachten, waarbij de individuele kenmerken minder belangrijk zijn.

Enkelvoudige homeopathische geneesmiddelen

Klassieke homeopaten schrijven slechts één enkel middel tegelijk voor, op basis van een groot aantal kenmerken van de patiënt, zoals de individuele kenmerken van de voornaamste klacht (het type hoofdpijn van de ene patiënt kan aanzienlijk verschillen van die van de andere), reacties op temperatuur, weerstypen, voedingsmiddelen, beweging/rust, en emotionele en mentale kenmerken. Sinds de hernieuwde impuls in de homeopathie door de Griek George Vithoulkas ziet men wereldwijd een tendens de homeopathie toe te passen door middel van de klassieke lijnen.


Populairste homeopathische geneesmiddelen op Hulp bij Hooikoorts.nl:

» Bekijk en vergelijk alle Homeopathische geneesmiddelen ...


Misschien ook interessant: