Hooikoorts Behandelingen

Hooikoorts Behandelingen

De behandeling van een allergie zoals hooikoorts bestaat uit het zoveel mogelijk vermijden van contact met stoffen waarvoor u allergisch bent. Voor hooikoorts is dat erg moeilijk. Daarom is het vaak nodig om medicijnen of hulpmiddelen te gebruiken om de klachten te verminderen. Dit kunnen tabletten zijn, een neusspray of druppels voor in de ogen.

Helaas is hooikoorts niet helemaal te 'genezen', maar de klachten kunnen wel verlicht worden. Hopelijk vindt u met onderstaande informatie een passende behandeling voor uw hooikoorts.

Immunotherapie: Om een allergie voor pollen (berk, boom of gras), huisstofmijt of dieren te verminderen, komt u mogelijk in aanmerking voor immunotherapie. Dit wordt ook wel allergievaccinatie, hyposensibilisatie of desensibiliseren genoemd. Deze therapie bestaat uit het toedienen van allergenen in steeds hogere concentraties.

Bij verkeerde behandeling van hooikoorts is er gevaar van verergering van de klachten en ontwikkeling van andere allergie├źn tot aan mogelijk chronisch astma toe. En dit is niet nodig. Voor het merendeel van de pati├źnten met hooikoorts zijn er goede adviezen en medicatie of therapie om zonder klachten van het mooie weer te kunnen genieten.


Lees meer over 'Behandelingen':