Gezichtssauna's

Gezichtssauna's

Als u hooikoorts hebt, weet u als geen ander hoe vervelend dit kan zijn. Gelukkig zijn er veel dingen die u kunt doen om uw klachten zelf te bestrijden. Dit artikel vertelt u meer over hoe u een gezichtssauna kunt gebruiken om de symptomen van uw aandoening op een eenvoudige manier thuis aan te pakken.

Ook bij hooikoorts

Veel mensen zijn wel bekend met het fenomeen 'stomen', maar denken daarbij al snel aan het behandelen van bijvoorbeeld een verkoudheid. Dezelfde methode kan gebruikt worden om een onzuivere huid te reinigen. Als u hooikoorts hebt, is er echter ook voor u goed nieuws: deze aanpak is ook te gebruiken om uw hooikoortsklachten te bestrijden! De stoom van een dergelijke sauna voor uw gezicht kan namelijk ook gebruikt worden ter verlichting van de symptomen van een pollenallergie. De stoom op zichzelf geeft u al meer 'lucht' en dit effect kan indien gewenst vergroot worden met een aromatherapie die de positieve werking van het stomen versterkt.

Werking gezichtssauna

Eigenlijk is een sauna voor uw gezicht de geavanceerde versie van de oude, vertrouwde bak met stomend water. In het onderste deel van het apparaat wordt water aan de kook gebracht, waardoor het gaat stomen. Doordat u uw gezicht boven het bovenste deel plaatst, vangt u de warme stoom op. Het toevoegen van een geschikte aromatische olie kan vervolgens zorgen voor verlichting van uw klachten.

Stomen, maar dan gemakkelijk

Het voordeel van een speciale sauna voor uw gezicht is dat u zelf niet aan de slag hoeft met een ketel kokend water, een teiltje et cetera. Op ieder moment dat uw klachten opspelen, kunt u in een handomdraai en gewoon in uw eigen huis profiteren van het verzachtende effect dat deze methode te bieden heeft. U hoeft alleen maar water in het reservoir te doen en de stekker in het stopcontact te steken.

De aanschaf van een gezichtssauna is bij hooikoorts kortom letterlijk en figuurlijk een verademing!


Gezichtssauna's, bekijk, vergelijk en bestel: