Hooikoorts bij kinderen

Hooikoorts bij kinderen

Ook kinderen kunnen in de lente en zomer last hebben van een allergie zoals hooikoorts. Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel of pollen van grassen, planten en bomen die via de wind worden verspreid. Hooikoorts lijkt in het begin op een normale verkoudheid.

Symptomen

Bij hooikoorts-patiënten reageert het afweersysteem op dit onschuldige stuifmeel, waardoor het slijmvlies in de neus opzwelt en de nodige irritatie veroorzaakt. De meest voorkomende symptomen zijn:

  • Tranende en/of geïrriteerde ogen
  • Niezen
  • Een loopneus of juist een verstopte neus

Overige en minder vaak voorkomende symptomen van hooikoorts hebben we hier voor u op een rijtje gezet: Hooikoorts symptomen.

Atopisch syndroom

Veel allergische patiënten, en dit geldt ook voor kinderen, kampen met meerdere soorten allergieën. Zo hebben hooikoorts-patiënten vaak ook last van astma (en vice versa) en hebben mensen met eczeem vaak andere allergische klachten. In verband hiermee spreekt men wel van het atopisch syndroom. Atopisch betekent ‘neiging tot allergisch reageren’. Het atopisch syndroom is het geheel van ziekteverschijnselen als gevolg van allergieën waarvan hooikoorts, astma en constitutioneel eczeem de belangrijkste uitingen zijn.

Wat te doen tegen hooikoorts bij kinderen?

Je kunt hooikoorts niet genezen, maar je kunt wel middelen gebruiken tegen de klachten, zoals een neusspraytabletten of oogdruppels. U kunt het beste met uw huisarts overleggen welk middel geschikt is voor de klachten van bij het kind.

Gelukkig zijn er ook tal van producten vrij te verkrijgen bij de drogist of apotheek die geschikt zijn voor kinderen. Deze hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Producten tegen hooikoorts geschikt voor kinderen:

» Bekijk hier alle producten tegen hooikoorts die geschikt zijn voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *