Bijenpollen en stuifmeelkorrels

Bijenpollen en stuifmeelkorrels

Bijenpollen en stuifmeelkorrels kunnen veel positieve bijwerkingen hebben, zoals het verbeteren van je huid door de hoeveelheid antioxidanten, toename van energieniveau, helpt bij afvallen, versterkt het afweer- en immuunsysteem en een heel belangrijke: het kan helpen tegen allerlei soorten allergieën, waaronder hooikoorts.

Bijenpollen bieden wel iets extra’s ten opzichte van de andere superfoods, ze kunnen namelijk helpen bij hooikoortsklachten. Let wel, het is geen officiële medische methode, maar veel mensen geven aan hier veel baat bij te hebben.

Wat zijn bijenpollen?

Bijenpollen krijgen de laatste jaren pas wat meer naamsbekendheid in Nederland, maar het wordt al eeuwen gebruikt in Egypte en China als zowel voedingssupplement en medicijn. De pollen worden gemaakt uit stuifmeel die de bijen verzamelen. De bijen voegen er nectar en enzymen aan toe en samen maakt dit geheel een bron van sterke vitamines, mineralen en aminozuren.

De pollen hangen aan de pootjes van de bijen, ze brengen het stuifmeel naar de korf. De pollen worden door de imker verzameld met behulp van gereedschap bij de ingang van de korf, zo worden de pollen losgehaald van de bijen en verzameld.

Bijenpollen, ook wel bijenbrood genoemd, is een product dat behoort tot de zogenoemde superfoods. Superfoods staan bekend om de gezonde werking op het lichaam, maar als medicijn worden ze over het algemeen niet ingezet.

De pollen hebben veel positieve bijwerkingen, zoals het verbeteren van je huid door de hoeveelheid antioxidanten, toename van energielevel, helpt bij afvallen, versterkt het afweer- en immuunsysteem en een heel belangrijke: het helpt tegen allerlei soorten allergieën, waaronder hooikoorts.

De voor- en nadelen

Om te bepalen of de bijenpollen iets voor jouw zijn, kunt je de plus- en minpunten tegen elkaar afwegen. Om je op weg te helpen, vind je hier de voor- en nadelen van pollen.

Voordelen

  • Niet alleen bieden bijenpollen en stuifmeelkorrels ondersteuning bij hooikoorts, maar heeft het ook een positieve werking op de algehele gezondheid
  • Een natuurlijk product, zonder kunstmatige toevoegingen
  • Goed toe te voegen aan bijvoorbeeld smoothies of yoghurt
  • Geen bijwerkingen, wat bij andere medicijnen/supplementen wel kan voorkomen

Nadelen

  • Het kan zijn dat je allergisch bent voor bijenpollen; bekijk daarom eerst voorzichtig hoe jouw lichaam erop reageert
  • Het product is niet geschikt voor veganisten; omdat het een dierlijk product is
  • Niet iedereen is even dol op de smaak; maar de meeste mensen geven aan dat hoe vaker ze het eten, des te lekkerder het wordt. De smaak wordt wel beschreven als licht muffig met een zoete ondertoon

Al met al is gebruik van bijenpollen zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een gezond en natuurlijk product om de hooikoortsklachten te verminderen.

Producten bij bijenpollen en stuifmeelkorrels:

» Bekijk hier alle producten met bijenpollen en stuifmeelkorrels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *