Behandelingen bij hooikoorts

Behandelingen bij hooikoorts

De meest effectieve behandelingen van hooikoorts bestaan uit het zoveel mogelijk vermijden van contact met stoffen waarvoor je allergisch bent. Voor een allergie als hooikoorts is dat erg moeilijk. Daarom is het vaak nodig om medicijnen of hulpmiddelen te gebruiken om de klachten te verminderen. Dit kunnen tabletten zijn, een neusspray of druppels voor in de ogen.

Helaas is hooikoorts niet helemaal te ‘genezen’, maar de klachten kunnen wel verlicht worden. Hopelijk vind je met deze informatie een passende behandeling voor uw hooikoorts.

Om een allergie voor pollen (berk, boom of gras), huisstofmijt of dieren te verminderen, kom je mogelijk in aanmerking voor immunotherapie. Dit wordt ook wel allergievaccinatie, hypesensibilisatie of desensibiliseren genoemd. Deze therapie bestaat uit het toedienen van allergenen in steeds hogere concentraties.

Bij verkeerde behandelingen van hooikoorts is er gevaar van verergering van de klachten en ontwikkeling van andere allergieën tot aan mogelijk chronisch astma toe. En dit is niet nodig. Voor het merendeel van de patiënten met hooikoorts zijn er goede adviezen en medicatie of therapie om zonder klachten van het mooie weer te kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *