Hooikoorts

Hier vindt u informatie over hooikoorts en uitleg over de oplossingen, producten en behandelingen tegen hooikoorts. Hooikoorts komt voor bij ongeveer 10% tot 20% van onze bevolking. Zoals met de meeste allergie├źn wordt ook hooikoorts doorgaans langzaam opgebouwd.

Meestal manifesteert de allergie hooikoorts zich rond de leeftijd van 8 tot 25 jaar. Nadat de klachten zich voor de eerste maal hebben voorgedaan komen deze elk jaar terug. Gelukkig zullen, naarmate je ouder wordt, de klachten geleidelijk afnemen en rond de tijd dat je 55 bent 'genezen' zijn. Hooikoorts heeft niets met hooi of koorts te maken, de naam komt van de tijd waarin de klachten voorkomen: het hooiseizoen.

Hooikoorts is een ieder jaar terugkerend en seizoensgebonden aandoening, die veroorzaakt wordt door een allergische reactie op pollen of stuifmeel. Bij hooikoorts komen pollen van grassen, bomen en andere planten in contact met de slijmvliezen van neus en ogen. Als het lichaam het stuifmeel als mogelijk schadelijk herkent, produceert het antistoffen. Dit lokt de allergische reactie uit die resulteerd in de aandoening 'Hooikoorts'.

Hooikoorts is helaas niet volledig te voorkomen. Wel zijn er maatregelen die u kunt nemen om de klachten te verlichten of zelfs weg te nemen. Op Hulp bij Hooikoorts.nl hebben we zoveel mogelijk informatie over behandelingen, producten en andere maatregelen tegen hooikoorts voor u verzameld.